17 października Klienci CEDROB Pasze, kierownictwo marki oraz doradcy żywieniowi wzięli udział w drugiej już edycji  Spotkania Integracyjnego Przedsiębiorców Branży Drobiarskiej rejonu podlaskiego. Tym samym impreza skierowana do producentów brojlera, nioski i indyka na stałe wpisuje się w kalendarz corocznych imprez organizowanych przez CEDROB Pasze.

W spotkaniu, które tym razem odbyło się w malowniczo położonym Hotelu „Warszawa” w uzdrowiskowej części Augustowa, wzięło udział ponad 100 gości.

Spotkanie otworzył dyrektor regionalny CEDROB Pasze Czesław Szlagowski, który w następnej kolejności podsumował działalność CEDROB Pasze w mijającym roku oraz przedstawił plany rozwoju na kolejne lata.

Starając się, jak najlepiej dopasować tematykę konferencji do potrzeb szkoleniowych Gości, organizatorzy zdecydowali się na poruszenie bardzo ważnego tematu w produkcji drobiarskiej – skrupulatnego zestawienia wszystkich czynników które wpływają na wyniki produkcyjne drobiu oraz jak ich unikać. Temat ten uzupełniając się wzajemnie przedstawili dr Grzegorz Łepek – główny technolog CEDROB Pasze oraz lekarz weterynarii Bartosz Kujawski.

Natomiast temat korzystnej mikroflory jelitowej oraz próbę odpowiedzi na pytanie, czy probiotyki w żywieniu zwierząt staną się codziennością podjął dr Gabriel Bodek – pełnomocnik Zarządu CEDROB S.A. ds. badań i rozwoju.

Po zakończeniu panelu konferencyjnego Gościom zaproponowano uczestnictwo w części bankietowej – tam czekał na nich niesamowity występ kabaretu „Babeczki Podlaskie”, które specjalnie na tę okazję przygotowały szereg skeczy o tematyce drobiarskiej i hodowlanej. O oprawę muzyczną tego wieczoru zadbał dj Adam – serwując między innymi rytmy disco, latino oraz szlagiery polskiej muzyki rozrywkowej sprawił, że goście bawili się do białego rana.

Podobnie jak w ubiegłym roku partnerem spotkania była firma „Michał” – producent silosów zbożowych i paszowych z Wysokiego Mazowieckiego.